Bez promene u broju obolelih

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata nema novih lica zaraženih Kovidom 19, tako da je ukupan broj potvrđenih lica i dalje 117, navodi se u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 , šest lica je preminulo, 73 lica su izlečena, 2 su hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac, 8 u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, a njih 28, kao i kontakti svih nalaze se u kućnoj izolaciji.

U utorak 12. avgusta u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledan je 41 pacijent, a za 8 lica obavljen je prvi pregled. Urađeno je 7 seroloških testova i uzeto 9 nazoferingealnih briseva. Nije bilo novih hospitalizacija.

Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, iz Doma zdravlja preporučuju da se i dalje poštuju sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizičnih okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru.

Moravički Portal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.