Bez problema: Svi putevi u zapadnoj Srbiji prohodni, zimska oprema neophodna

Sneg koji je sinoć počeo da pada slabog je intenziteta i za sada nije bilo zastoja ni na jednom putnom pravcu koji je u nadležnosti Puteva Užice, kazao je direktor Leko Korićanac za RINU. On je istakao da su svi putni pravci prohodni i da su putari u drugom stepenu pripravnosti.

“Zaliha soli i rizle ima dovoljno, na svih 700 kilometara koje mi održavamo je čisto, ali apelujem na sve vozače koji kreću put Zlatibora, Zlatara, preko Kadinjače i dalje ka Crnoj Gori da ni slučajno ne kreću bez zimske opreme jer to je ključni faktor bezbednosti u saobraćaju u ovakvim vremenskim uslovima”, kazao je Korićanac.

Ivanjički putari od sinoć su na terenu, a prema rečima rukovodioca sektora za održavanje puteva Vitomira Arsovića, svi putni pravci su prohodni.

“Najviše snega ima na Goliji, oko 10 centimetara, pa smo već tu intervenisali sa solju i rizlom”, kazao je Arsović.

“U opštini Sjenica za sada nema značajnijih snežnih padavina, na čitavoj teritoriji nije veći od par santimetara”, ističe šef službe za održavanje lokalnih puteva Adem Mujović i dodaje da zbog toga nije bilo potrebe za intervencijom putara, ali da je sva raspoloživa mehanizacija ispravna i spremna za predstojeću zimsku sezonu.

RINA / moravicki.rs / foto: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *