Balkansko atletsko prvenstvo veterana u dvorani – Beograd 2020

U atletskoj dvorani na Banjici, Beograd, prethodnog  vikenda 7. i 8. marta, održano je 5. Balkansko prvenstvo atletskih veterana.

Na takmičenju je učestvovao impozantan broj takmičara – preko  500 – iz svih balkanskih zemalja počev od Turske pa do Slovenije. U tako žestokoj konkurenciji, za reprezentaciju Srbije  nastupila su petorica naših sugrađana, članova AK „Veteran“. Ni ovaj put nije izostala bogata žetva medalja i izuzetnih sportskih rezultata, kao i reprezentativno predstavljanje našeg grada i države, na šta smo već odavno navikli od naših atletskih veterana. 

Petorica takmičara ukupno   su osvojili 12 medalja od čega 9 zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane. Novi  višestruki balkanski šampioni su postali Nebojša Novaković M65 ( Troskok, skok u vis, 60m prepone i štafeta 4x200m) , Andrija Kubat M50 ( bacanje diska i koplja) i Milovan Borovnjak M65 ( bacanje kugle i koplja), dok je Slobodan Miladinović M60 bio najbolji u bacanju kugle. Kao potvrda izuzetnih rezultata je činjenica da su su dvojica naših takmičara postali novi šampioni Balkana oborivši dosadašnje balkanske rekorde  u bacanjima. Slobodan Miladinović M60 je to učinio bacivši kuglu 14,25m , a Andrija Kubat M50 isto to bacivši disk 38,00m. Boško Lazić M55 je osvojio 3. mesto u štafeti 4x200m.

Tako su naši veterani pored fascinantnih  rezultata , svojim ličnim primerom pokazali da je  moguće i u zrelim godinama biti aktivan, baviti se sportom, takmičiti se,  širiti pozitivan duh i prijateljstva i van granica naše zemlje. Poruka naših veterana svima je izreka: „Ne prestajemo vežbati jer starimo, već ostarimo zato što smo prestali vežbati“.

Organizacija  ovog Balkanskog prvenstva je protekla u najboljem redu, a Savez Atletskih Veterana Srbije ( SAVS) kao organizator  je dobio sve pohvale za organizaciju. Zastava Balkanske asocijacije atletskih veterana predata je kolegama iz Slovenije, kao organizatorima Balkanskog prvenstva naredne  godine. 

GM PRESS / Foto: GM PRESS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *