„Au, što je škola zgodna“

Polazak u školu jedan je od dana koji se pamti čitavog života. Setimo se kako je bilo nekada, svečano sa priredbom, uz „časnu pionirsku“, puna školska dvorišta i bezvremenske Ršumovićeve stihove iz Bukvara u kojima se „domovina brani lepotom, čašću i znanjem“.

Sledeći instrukcije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja, da se danas u svim osnovnim školama na teritoriji Republike održi prijem prvaka i petaka, OŠ „Momčilo Nastasjević“ organizovala je doček svojih najmlađih đaka u školskom dvorištu. Prema rečima Dragane Nikitović, direktorke škole, zbog situacije sa virusom izostala je svečana nota sa priredbom i programom, ali svakako je priređen doček mališanima koji sutra polaze u prvi razred.

Dragana Nikitović, direktor škole “Momčilo Nastasijević“
Dragana Nikitović, direktor škole “Momčilo Nastasijević“, Foto: Moravički Portal

To je sve novo za nas, a po preporuci Ministrstva prosvete smo se potrudili da danas, 31. avgusta organizujemo i ulepšamo najznačajniji dan u životu naše dece – rekla je za GM Press Dragana Nikitović, direktor OŠ „Momčilo Nastasijević“ i dodala – u prvom razredu su tri odeljena, u petom takođe. Školu pohađa ukupno 550 učenika raspoređenih u 24 odeljenja. Prema ustaljenoj praksi, prvaci imaju skraćenu nastavu i period adaptacije u trajanju od oko dve nedelje, a posle tog perioda krenućemo sa klasičnom i celodnevnom nastavom.-

Roditeljski sastanci biće organizovani u toku ove nedelje, a viber grupe za kontakt sa roditeljima se već formiraju. Nošenje maski je obavezno, a pojačana je dezinfekcija ruku na ulasku u školu, u učionice i školsku kuhinju. Prijem petaka u OŠ „Momčilo Nastasijević“ priređen je u 12 sati.

Danas su „probili“ led . A od sutra ispočetka, kao što Dragan Nikolić, glumeći u učitelja u istoimenom filmu filmu kaže „idemo dalje.“

GM Press / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *