Atletičar Stefan Tovilović prvak Srbije na 10.000 metara

U Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije na 10.000 metara, na kome je nastupio član Atletskog kluba ČAAK Stefan Tovilović. Po veoma teškom i sparnom vremenu u duelu sa najboljim juniorima Srbije, Stefan je uspeo da se domogne titule prvaka Srbije za 2020. godinu, saopšteno je iz kluba ČAAK.

Stefan Tovilović, juniorski prvak Srbije na 10.000 metara
Stefan Tovilović, juniorski prvak Srbije na 10.000 metara, Foto: Moravički Portal

Stefan je u proteklom prelaznom roku prešao iz AK Crvena zvezda u AK ČAAK, gde ima veoma uspešnu saradnju sa trenerom Mirkom Stankovićem.

U Beogradu, na stadionu Vojne akademije, održan je međunarodni atletski miting „Trofej Beograda“, na kome je nastupilo četvoro mlađih juniora ČAAK-a, Ognjen Nikolić u trci na 800 metara, Marijana Jakovljević u trci na 3.000 metara, Iva Zelenović i Boris Stojanović u trci na 400 metara.

Ognjen Nikolić, prvo mesto
Ognjen Nikolić, prvo mesto, Foto: Moravički Portal

Ognjen Nikolić je za četiri sekunde popravio svoj lični rekord i tako ostvario ubedljivu pobedu u trci na 800 metara (1:57,10).

Verovatno najveće iznenađenje priredila je Marijana Jakovljević osvajanjem drugog mesta u trci na 3.000 metara, ostvarivši sjajan rezultat koji je bio tek nekoliko sekundi iznad 11 minuta.

Marijana Jakovljević, drugo mesto
Marijana Jakovljević, drugo mesto, Foto: Moravički Portal

Zauzimanjem četvrtog i šestog mesta u trci na 400 metara, Boris Stojanović i Iva Zelenović su potvrdili da je reč o velikim talentima. Njih ćemo imati priliku i narednih godina da gledamo na ovom takmičenju, jer su još uvek pioniri.

“Novi uslovi za trening doneli su dobre rezulate ateltičarima ČAAK-a”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, sportisti grada Čačka posebno atletičari od nedavnoo mogu da treniraju na poptuno rekonstruisanoj atletskoj stazi.

Za Moravički Portal, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *