Atenica do oktobra dobija park pored porte crkve Svete Marine

U čačanskoj Mesnoj zajednici „Sveti Sava“ u naselju Atenica, u proteklom periodu se radilo na planiranju i uređenju infrastrukture.

Crkva Svete Marine

U centru Atenice, pored crkve posvećene Svetoj velikomučenici Marini, uskoro će biti izgrađen park, za koji je već kupljena parcela. Centar Atenice će od ove godine imati potpuno drugačiji, lepši izgled.

Milun Todorović, Atenica, pored projekta parka

„Za parterno uređenje parka izdvojeno je 65 miliona dinara, to je vrednost kupljenog zemljišta, objekata koji su uklonjeni radi uređenja parka, kao i same izgradnje. Negde oko 37 miliona dinara će koštati samo izgradnja. U planu je da do oktobra ove godine izgradnja bude završena, ne samo parka već svih pratećih sadržaja. u Okviru ovih radova biće uređen i parking. Ostaje nam da sa crkvom u Atenici, odnosno Eparhijom žičkom, pribavimo u svojinu jedan manji prostor koji će služiti za izgradnju parohijskog doma. Očekujem da ćemo već na proleće krenuti u izgradnju tog objekta, koji će biti smešten između parka i hrama Svete Marine“, izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

On je dodao da je pored ove značajne investicije u MZ „Sveti Sava“ u proteklom periodu urađena prva faza rekultivacije deponije u Prelićima, a da se ovih dana očekuje početak radova na drugoj fazi. Vrednost ove investicije je milion evra.

Moravički Portal / Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *