Asfaltiran Starčića put u Brusnici

U subotu su  asfaltirane dve deonice nekategorisanog puta, tz. Starcica puta u MZ Brusnica. Ukupna duzina obe deonice  je 815 metara (prva deonica 250 metara i druga 565 metara) u postojecoj sirini 2,50 metra.

Nenad Čolović, predsednik MZ Brusnica

– Posle skoro pet decenija asfaltiran je put koji koriste brojni meštani Brusnice ali i građani Milanovca –  rekao je Nenad Čolović, predsednik MZ Brusnica i dodao – da je do sada ova deonica nekoliko puta nasipana ali da je nakon većih padavina sav materijal odnosila voda. Sada je urađen prelaz preko Starčića potoka i  postavljena  cev kojom bi trebalo da bude rešeno prelivanje potoka, dok će asfalt omogućiti nesmetano obavljanje saobraćaja u ovom delu opštine.Čolović je izrazio veliku zahvalnost predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi ali i svim meštanima Brusnice, zbog doprinosa pri realizaciji ovog posla.

 Ukupna vrednost radova za obe deonice iznosi 4.210.647,60 dinara). Obavljeni posao finansirali su opština Gornji Milanovac I  meštani Brusnice.

Ugovorenim radovima predvidjeno je krcenje-profilisanje postojecih kanala, ugradnja  cevi odgovarajuceg precnika u propuste,  ravnanje podloge radi pripreme prostora za ugradnju predvidjenih slojeva za ojacanje kolovozne konstrukcije – tampon debljine 10 cm i sloj asfalta BNHS 16 debljine 5 cm na obe deonice.

Izvodjac radova na obe deonice je preduzece Svin d.o.o a Nenad Čolović, predsedik MZ Brusnica kaže da su meštani jako dinamikom izvođenja radova, kao  i kvalitetom.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.