Andrijana Savić, Miss Srbije učestvuje u akcijama pomoći Milanovčanima

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, ugostio je danas našu sugrađaku u aktuelnu Miss Srbije Andrijanu Savić.  Andrijana je svojim aktivnostima ispred kompanije MISS YU još jednom dokazala da nije dovoljno samo biti lep da bi poneo laskavu titulu MISS Srbije.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i Andrijana Savić, Miss Srbije / Foto: Moravički Portal

Glavna misija “MISS Yu” kompanije i mene kao nosioca titule Miss Srbije je doprinos humanitarnim akcijama. – kaže Andrijana Savić. Ovog puta sam uz pomoć predsednika opštine Gornji Milanovac, organizovala  akciju sa svojom porodicom kroz koju će biti omogućen određen broj besplatnih usluga pranja i hemijskog čišćenja odeće. Takođe, uz podršku naše sugrađanke, kreatorka Brenda “Amaris” napraviće određeni broj maski koje će biti podeljene Milanovčanima –naglasila je Andrijana.

Ovom prilikom Kovačević je još jednom istakao koliko je značajno poštovati sve mere koje donosi Vlada kako bi se izbeglo širenje zaraze viusa COVID 19 ali i najavio pripremu paketa za najugroženije sugrađane.

Opština Gornji Milanovac ima divne stanovnike, jedna od njih je i Adrijana, koja se uključila u akciju prevazilaženja ove situacije – rekao je Kovačević I dodao – mi smo od prvog dana preduzeli  sve mere dezinfekcije, kako Opšte bolnice, Doma zdravlja tako i svih glavnih saobraćajnica u gradu. Ispred stambenih zgrada postavljene su dezobarijere, koje svakog dana radnici JKP natapaju sredstvima za higijenu koja sprečavaju unošenje virusa u objekte za kolektivno stanovanje. Oformljen je CALL centar gde je angažovano više od 100 lica za pomoć starijima od 65 godina ali i svima kojima je pomoć potrebna. Do sada smo podelili više od 150 paketa najugroženijim sugrađanima, preko Crvenog krsta, Centra za Socijalni rad i “Niveus tima”. I sledeće sedmice pripremićemo ogroman broj paketa za sugrađane i penzionere čija su primanja manja od 30.000. Poručili smo robu za oko 6000 paketa – zaključio je Kovačević. 

Građani Gornjeg Milanovca u najvećem broju poštuju sve donete mere ali i na razne načine pokazuju da je solidarnost u našem gradu na zavidnom nivou.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *