Ambasador Palestine u poseti Gornjem Milanovcu

Opštinu Gornji Milanovac juče je posetio Ambasador Republike Palestine Njegova ekselencija Mohamed Nabhan. Prijem je upriličen u Svečanoj sali zgrade Okružnog načelstva. Poseta je organizovana u sklopu gostovanja kulturno-umetničkog ansambla „Estqlal dance group“ iz Palestine. Ambasadoru su dobrodošlicu poželeli zamenica Predsednika Opštine Gornji Milanovac, Jadranka Dostanić i direktor Kulturnog centra Dragan Arsić.

ambasador palestine
Foto: moravicki.rs

Nakon svečanog prijema Ambasador je zajedno sa svojim saradnicima prisustvovao koncertu palestinskog kulturno-umetničkog ansambla koji je u Velikoj Sali KC GM predstavio ovddašnjoj publici narodne igre i muziku Palestine. Ambasador se pre koncerta obratio publici i pozdravio sve prisutne u ime Ambasade i svog naroda.

palestina3
Foto: moravicki.rs

„Mi smo došli večeras da vam pokažemo deo naše kulture, naše igre, naše pesme. Palestina je veoma stara zemlja, u njoj su nikle prve civilizacije i kada je Bog hteo da se obrati ljudima, on je to učinio u Palestini. Zato, svako ko veruje u Boga ima nešto od Palestine. To ćete videti večeras i uverićete se da smo mi narod isto tako ponosan kao i srpski narod. Mi želimo da živimo sa svima u miru, ne želimo ništa da uzmemo od drugih, ali ne možemo ni da prihvatimo da nama nešto bude oduzeto, pogotovu ne deo naše slobode. Zato mi nastojimo da očuvamo našu slobodu, kao što i vi to radite. Mi smo stari prijatelji i mi podržavamo Srbiju u njenim nastojanjima da sačuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet. Ali večeras nećemo govoriti o politici, večeras ćemo da igramo i da pevamo“, izjavio je Ambasador Palestine, Njegova ekselencija Mohamed Nabhan.

palestina5
Foto: moravicki.rs

Velika sala Kulturnog centra bila je puna zainteresovanih gledalaca, a program je trajao nešto duže od sat vremena.

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *