Aktuelnosti Kulturnog centra u toku pandemije

Većina redovnih kulturnih dešavanja i manifestacija otkazana je zbog trenutne epidemioliške situacije. Likovni program Kulturnog centra Gornji Milanovac, uz primenu propisanih preventivnih mera, prikazuje se bez prestanka i izložbe su otvorene za posetioce. O organizovanju rada i budućim planovima, razgovarali smo sa Draganom Arsićem, direktorom Kulturnog centra.

– Pozivamo gledaoce da, pod svim merama bezbednosti, pogledaju Likovnu koloniju Mina Vukomanović-Karadžić I Međunarodni bijenale umetnosti minijature koji će trajati do kraja meseca-rekao je Arsić.

Trudeći se da i u ograničenim uslovima svojim sugrađanima obezbedi kvalitetnu ponudu, Kulturni centar i za septembar dogovara izložbe umetnika iz zemlje i inostranstva.

– Dogovorili smo da početkom septembra gospođa Monika Miler iz Nemačke održi svoju izložbu, a takođe eminentni umetnici iz Kragujevca, troje doktora likovne umetnosti,  biće naši gosti sledećeg meseca – navodi Arsić.

Do kraja godine je najavljena i realizacija pet projekata u saradnji sa Ministarstvom kulture i Filmskim centrom Srbije.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.