Agencija „Niveus tim“ donirala Domu zdravlja tunel za dezinfekciju

Tunel za dezinfekciju koji je danas milanovački Dom zdravlja dobio od agencije „Niveus tim“, doprineće povećanju stepena bezbednosti kako zdravstvenih radnika tako i pacijenta.

Tunel koji je postavljen na ulazu u Dom zdravlja ima 16 prskalica, može raditi na bazi alkohola i na bazi vodonik peroksida – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja i dodaje – obzirom da se tunel koristi u unutrašnjosti zgrade, upotreba alkohola nije preporučljiva, tako da će za dezinfekciju biti korišćen vodonik peroksid, koji u Domu zdravlja sami pripremaju. Kompanija „Takovo“ donirala je 200 litara dejonizujućeg rastvora, koliki je kapacitet cisterne i pokriva 6.000 prolazaka. Kompanija „Metalac“ najavila je donaciju još jednog ovakvog tunela za drugu zgradu, i time je jedna priča bezbednosti ove Zdravstvene ustanove i svih koji su na nju upućeni zaokružena – naglasio je dr Čivović.

Direktor Doma zdravlja zahvalio s agenciji „Niveus tim“, kompanijama „Metalac“ i „Takovo“, opštinskom Kriznom štabu i svima koji su pomogli Bolnici i Domu zdravlja, jer, kako je rekao ove ustanove  su tu  zbog svih  građana opštine Gornji Milanovac.

Milanovačka privreda je i u ovoj situaciji pandemije koja nas je snašla pokazala je još jednom socijalnu odgovornost i pomogla koliko je mogla i opštini Gornji Milanovac, ali i Opštoj bolnici i Domu zdravlja –  rekao je danas Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac / Foto: GM Press

Zahvalio bih se agenciji „Niveus tim“ koja je po ko zna koji put pokazala svoju društvenu odgovornost – kaže Kovačević i dodaje – oni su na prvoj liniji fronta od početka pandemije, svi radnici su angažovani na pomoći najugroženijim licima sa područja opštine i nisu se plašili niti povukli sa tog posla za sve ovo vreme.  Uz njihovu pomoć, ali i opštinske Uprave i Crvenog krsta, uspeli da dođemo do svakog pojedinačno socijalno ugroženog lica i do svih penzionera, da na taj način pokušamo da ublažimo posledice virusa. Želim da se zahvalim svim zaposlenima u Domu zdravlja i Bolnici, i da istaknem da nije dovoljan samo simboličan aplauz u osam sati, već je neophodno kroz poboljšanje uslova rada i povećanje zarade , što je već uradila Vlada Republike Srbije,  zahvaliti im se za sve što su uradili do sada ali i što će raditi u budućnosti – dodao je Kovačević.

Donacija Domu zdravlja „Niveus Tim“ / Foto: GM Press
Donacija Domu zdravlja „Niveus Tim“ / Foto: GM Press

Inače, vrednost donacije koju je agencija „Niveus tim“ uputila Domu zdravlja je oko 5000 evra.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *