Adaptacija vrtića „Sunce“ omogućila smeštaj još 70 mališana

Adaptacijom objekta čačanskog vrtića “Sunce”, koji se nalazi u Bulevaru Vuka Karadžića, stvoreni su uslovi za prijem dodatnog broja mališana u ovo obdanište. Vrednost izvedenih radova je oko 12 miliona dinara, a projekat adaptacije donirao je arhitekta Zvonko Mitrović.

Vera Jovanović, direktorka PU Radost / Foto: Moravički Portal

„Smeštajni kapaciteti adaptiranog prostora su 70 dece, trenutno je upisano 54, a nakon završenog konkursa očekujemo da će vrtić biti u punom kapacitetu. U ovom prostoru sada se nalazi i kompletna uprava naše predškolske ustanove. Grad je opredelio sredstva od 3,2 miliona dinara da se i taj prostor privede nameni“, rekla je Vera Jovanović, direktorka Predškolske ustanove „Radost“.

Vrtić Sunce / Foto: Moravički Portal
Vrtić Sunce / Foto: Moravički Portal

Preseljenjem uprave Predškolske ustanove “Radost” u vrtić  “Sunce”, stvoreni su uslovi da se u obdaništu „Nadežda Petrović“ formiraju dve nove jaslene grupe. Zahvaljujući adaptaciji postojećeh objekta, vrtić „Sunce“ sada može da primi više od 300 mališana.

Milun Todorović gradonačelnik, vrtić Sunce / Foto: Moravički Portal

„Obišli smo 508 kvadrata čiju je rekonstrukciju i izgradnju grad Čačak finansirao prošle godine. Ovom značajnom investicijom u Suncu smo dobili tri, a u vrtiću „Nadežda Petrović“ dve jaslene grupe. Obdanište „Sunce“ sada može da pohađa 333 mališana. Grad Čačak zajedno sa obe predškolske ustanove čini sve da što veći broj mališana dobije mesto u vrtiću“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Vrtiće Predškolske ustanove „Radost“ pohađa 1.558 mališana. Tokom obilaska ovog objekta, gradonačelnik Čačka je najavio dalja ulaganja u čačansko odmaralište „Ovčar“ u Ulcinju, kao i izgradnju novog vrtića u Zablaću. Za ovu investiciju grad je već pribavio zemljište, a u objektu koji je planiran će moći da se smesti 130 dece.

Moravički Portal / Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *