9 doktora i 12 sestara dobilo stalni radni odnos u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu

Juče je od Ministarstva zdravlja dobijena saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vreme 9 lekara i 12 sestara. Odeđeni broj sestara je već imao ugovor na neodređeno ali nisu bile uključene u aplikaciju – rekao je dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije i vd direktora Doma zdravlja i dodao  da je medicinsko osoblje  u ovom broju  više nego spremno da ispuni zadatke koji su pred njima.

U Domu zdravlja juče je fizički bilo 92 lica, obavljeno je 278 telefonskih poziva, propisanih terapija i datih saveta. Ambulantu u Pranjanima juče je posetilo 9 lica, 4 na Rudniku i 4 u Vraćevšnici. Kućno lečenje obavilo je 52 posete, zabeležena su 2 febrilna stanja kod onkoloških pacijenata a  nakon sprovedene epidemiološke anamneze isključena je sumnja na korona virus. U okviru prijemne ambulante bilo je 14 lica i 22 poziva. U popodnevnim satima jedan obavljen je transport u Klinički centar  u Kragujevcu, lice kod koga je razvijena klinička slika i biće urađen  test na COVID 19. U pitanju je lice kome je pre godinu dana dijagnostikovana opstruktivna bolest pluća i  kod koga je za jedan dan došlo do značajne promene stanje, pa je u kragujevačkom Centru priključeno na respirator. Prema jutrošnjim informacijama stanje ovog pacijenta je stabilno.

Služba hitne medicinske pomoći imala je 12 izlazaka na teren od čega  tokom noći 4. Služba za zaštitu dece  zabeležila je  23 posete, 3 bebe su evidentirane u Savetovalištu, dok  tokom noći nije bilo poseta.

U Dispanzer za žene javilo se  17 trudnica, dok je Stomatološka služba zabeležila 11 interevenicija.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *