75 miliona dinara na opštinskom računu za realizaciju projekata u 2020. godini

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća, usvojene su sve predložene tačke. Među najvažnijijim temama našlo se razmatranje nacrta i utvrđivanja predloga Odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac, zatim Odluka o ostvarivanju prava na naknadu troškova i jednokratnu pomoć za vantelesnu oplodnju iz opštinskog budžeta, kao odluka o izmeni i dopuni Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Takovo.

Povod za prvi rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac je iznos od 75 miliona dinara , dobijen od Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za javna ulaganja po osnovu raznih projekata za koje se konkurisalo tokom prošle godine – kaže Jadranka Dostanić, zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac i dodaje – pošto  su sredstva uplaćena na opštinski račun krajem prošle godine, biće upotrebljena u 2020. godini.

Zeleno svetlo dobila je danas i odluka o davanju na korišćenje nepokretnosti opštine Gornji Milanovac Muzeja rudničko-takovskog kraja, razmatranje i utvrdđivanje predloga odluke o mreži predškolskih ustanova kao i razmatranje izveštaja o radu Opštisnke uprave i Pravobranilaštva opštine Gornji Milanovac u 2019. godini,.

Opširniji izveštaj sa Sedamdesetčetvrte sednice Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac možete pogledati u našoj centralnoj informativnoj emisiji DAN, koja je na programu večeras u 18.30 minuta, kao i u terminima od 20h, 22h i tačno u ponoć.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *