520 miliona dinara za elektro mrežu u Gornjem Milanovcu

2020. je jedna od godina u kojoj je Elektrodistribucija i Elektroprivreda Srbije najviše uložila u Gornji Milanovac, jedan je od zaključaka sastanka Dejana Kovačevića predsednika opštine sa direktorima EDB Čačak i poslovnice u Gornjem Milanovcu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac / Foto: Kabinet predsednika opštine

Ove godine biće završeno više od 37 km niskonaponske mreže, što znači da će na velikom delu teritorije milanovačke opštine biti poboljšan kvalitet isporuke električne energije, posebno u seoskom području gde su česte situacije da kad dune malo jači vetar ili padne kiša nestane struja– rekao je Kovačević i dodao da je  vrednost tih radova  oko 100 miliona dinara, što je ogromna investicija za opštinu Gornji Milanovac. Kovačević je rekao da je pri kraju realizacije projekta rekonstrukcije Trafo stanice u gradu, čija je vrednost 3.5 miliona evra.

Foto: Kabinet predsednika opštine

Kada saberemo sva ulaganja u ovoj godinu dolazimo do neverovatnih 520 miliona dinara koje će Eelektroprivreda Srbije preko EDB Čačak uložiti u infrastrukturne objekte u Gornjem Milanovcu – istakao je Kovačević i dodao da se do sada nikada nije u ovoj meri investiralo na teritoriji milanovačke opštine.

Danas je utvrđena  dinamika kao i  planovi, a to je da u naredne 4 godine neće postojati ni jedna drvena bandera, ni jedan drveni stub na području opštine, plan je realan i to može biti urađeno u narednom periodu, rečeno je na sastanku.

Stojan Vasović, direktor Elektrodistribucije Čačak kaže da se ove godine u Gornjem Milanovcu završava nekoliko kapitalnih obejkata, a jedan od najznačajnijih je rekonstrukcija  trafostanice 110 kilovoltne.

Foto: ilustracija Moravički Portal

Gornji Milanovac ima poseban značaj i tretman u okviru Elektrodistribucije Čačak i Elektroprivrede Srbije, imajući u vidu izrazito razvijenu industriju koja postoji ovde – kaže Vasović i dodaje –obaveza Elektroprivrede Srbije i ostalih subjekata koji sa ovim preduzećem sarađuju, bila je  da se  Milanovcu obezbede dobri uslovi snabdevanja električnom energijom.

Što se tiče snabdevanja kupaca na mrežama niskog napona i dalekovodima 10kw, danas smo sa predsednikom napravili realan plan da se u naredne 4 godine završi kompletna rekonstrukcija mreže niskog napona što će za potrošače sa područja milanovačke opštine biti od velikog značaja – zaključio je Vasović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *