27. Likovna kolonija Mina Vukomanović-Karađžić

Iako su okolnosti drugačije, tradicionalna Likovna kolonija “Mina Vukomanović-Karadžić” u organizaciji Kulturnog centra, biće održana uz poštovanje epidemioloških preporuka i mera. U toku dana očekuje se dolazak likovnih umetnika iz Čačka, Novog Sada, Milanovca, učesnika Likovne  kolonije koji će u prijatnom ambijentu porte crkve “Sveti Sava” na Savincu već od sutra slikati i raditi.

– Ove godine nažalost, zbog poznate situacije nismo u prilici da organizujemo Koloniju na način koji smo do sada radili.- rekao je za GM PRESS Radoš Gačić, urednik likovnog programa u Kulturnom centru i rukovodilac Likovne kolonije na Savincu i dodao – imaćemo pet učesnika i jednog specijalnog mladog učesnika iz Gornjeg Milanovca.Praksa je da neko od mlađih milanovačkih učesnika bude domaćin Kolonije. Takođe, od ove godine doživotni počasni gost je Ilija Drašović koji je prethodnih godina učestvovao u Likovnoj koloniji na Savincu.

Planirani ovogodišnji saziv učesnika iz inostranstva iz poznatih razloga je otkazan pa će savinačka Likovna kolonija biti skromnija i trajaće nešto kraće shodno aktuelnoj situaciji. To neće biti ona dinamika i kontinuitet koji je Kolonija imala prethodnih godina kada je trajala po osam dana.

Radoš Gačić, urednik likovnog programa u Kulturnom centru i rukovodilac Likovne kolonije na Savincu
Radoš Gačić, urednik likovnog programa u Kulturnom centru i rukovodilac Likovne kolonije na Savincu

– Ukoliko ne bude policijskog časa na teritoriji čitave Srbije, u nedelju će u 13 sati biti otvorena izložba prošlogodišnjeg saziva u galeriji Doma kulture u suprotnom, izložbu ćemo formalno otvoriti u ponedeljak.- naglasio je Gačić.

Uz poštovanje fizičke distance i preporuka Ministarstva zdravlja, Likovna kolonija “Mina Vukomanović-Kardžić, čija je inspiracija i lajt motiv čuvena srpska slikarka, Savinac i rudničko-takovski kraj nastavlja dugogodišnju tradiciju i kontinuitet.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.