17 pacijenata u Opštoj bolnici, 2 u KBC-u Kragujevac, 1 na Banjici i 5 u „Plavoj hali“ u Čačku

Prema rečima dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja, u prijemnoj ambulanti juče je obavljeno 15 pregleda. Za sedam pacijenata urađeni su laboratorijski nalazi, rtg pluća i uzeti su im brisevi.

“Juče smo smestili jedno pozitivno lice u Opštu bolnicu, a drugo lice će danas biti pregledano, pa ćemo u odnosu na njegovo zdravstveno stanje odlučiti gde će biti hospitalizovano. Pored ovih 7 briseva, urađena su još dva, za pacijente sa drugim indikacijama. To su pacijenti koji idu na dalje lečenje u Beograd, imaju zakazane operativne zahvate što iziskuje testiranje” – rekao je dr Čivović.

Prema njegovim juče je iz prijemne ambulante jedan pacijent upućen na Interno odeljenje Opšte bolnice, ali da kod njega ne postoji sumnja da je pozitivan na Kovid 19. On je ponovio da je epidemiološka situacija na prostoru naše Opštine pod kontrolom.

“Pohvalio bih sve zdravstvene radnike i zahvalio se na njihovom angažovanju, ali i sve sugrađane, koji bi trebalo da i dalje ostanu disciplinovani i da nose lična zaštitna sredstva” – rekao je Čivović.

Dr Čivović je objasnio da je za jednog pacijenta za koga je juče stigao negativan test, s obzirom na njegovo prethodno neodgovorno ponašanje, odlučeno da do drugog kontrolnog testa bude smešten u “Plavoj hali” u Čačku. On je takođe rekao da je jedno lice koje je bilo na neinvazivnoj kiseoničkoj terapiji u Kragujevcu, juče takođe otpušteno sa bolničkog lečenja kao potvrđeno izlečeno. Od 25 pacijenata koji se trenutno nalaze  na lečenju, 17 pacijenata nalazi se u Opštoj bolnici, 1 pacijent je hospitalizovan u Beogradu, 2 u Kragujevcu, a 5 lica smešteno je u “Plavoj hali” u Čačku.

Dr Predrag Šutić

Dr Predrag Šutić rekao je da se nada da će kontrolni rezultati za pacijente u  narednim danima biti negativni i da će još pacijenata biti proglašeno izlečenima i otpušteno iz bolnice u kućnu izolaciju. On je odgovorio i na pitanja novinara vezana za mobilne respiratore kojima raspolaže Opšta bolnica, rekavši da oni služe za hitne situacije, kada se pacijentu stanje pogorša i ne može samostalno da diše, tada se priključuje na mobilni respirator kako bi bio bezbedno transportovan do odgovarajućeg kliničkog centra. Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu predviđena je za tretiranje lakših i srednjih kliničkih simptoma ove zaraze.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *