15 novih pozitivnih slučajeva, ukupno 145

Petnaest novih Kovid pozitivnih lica na teritoriji naše opštine što je nakon poslednjeg preseka ukupno 145 – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direkotra Doma zdravlja.

Od  dvoje je nažalost, preminulo, dok je njih dvadeset osam izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

– Dvadeset četiri Kovid pozitivna lica je hospitalizovano i to u Beogradu , u Opštoj bolnici u Čačku i najveći broj u gornjomilanovačkoj bolnici.

– Preostala Kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče je obavljeno 158 pregleda.

Urađeno je 24 serološka i 29 antigenskih testova i uzeto je 24 NF brisa.

– Najmanje što možemo, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koristimo masku, držimo distancu, češće peremo ruke i izbegavamo rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru – naglašava u izveštaju dr Čivović.

Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).

Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *