14. tradicionalni sretenjski turnir u stonom tenisu – Rudnik 2020.

Sala rudničke osnovne škole „Arsenije Loma“  juče je ponovo okupila ljubitelje „ping-pong“ loptice i dinamične igre koju vole mnogi, bez obzira na pol i godine. Po 14. put održan je tradicionalni sretenjski turnir u stonom tenisu, ovoga puta pod sloganom „Rudnik 2020.“.

Foto: Moravički Portal

“Grupa entuzijasta na čelu Dragom, mojom malenkošću i mnogo drugih ljudi su rešili da naprave ovaj turnir na Sretenje pre 14 godina. Na veliku sreću, zahvaljujući dobrim ljudima, prijateljima iz okoline, a i šire, samoj opštini, školi, brojnim privrednicima koji pomažu svojim donacijama, turnir je opstao i do dana današnjeg. Nadamo se samo da će nastaviti tim putem i da će potrajati još dugi niz godina”, kazao je jedan od osnivača turnira gdin Dragan Petrović.

Jedan od osnivača turnira gdin Dragan Petrović, Foto: Moravički Portal

Ovogodišnje nadmetanje zabeležilo je rekordan broj učesnika, a prema rečima organizatora ta brojka je sada ukupno premašila 500 takmičara. Inače sam turnir je obuhvatao takmičenje u tri starosne dobi kod muškaraca, seniore, veterane i pionire, a ono što treba posebno istaći  je da su ove godine premijeran nastup imale i dame u svojoj odvojenoj konkurenciji.

“Uglavnom ja volim tenis i sport u global. Dolazim često i da gledam teniske mečeve, a volim i da igram. Za ovaj turnir sam saznala preko društvenih mreža i nisam se dvoumila da li da se prijavim niti jednog trenutka. Čisto volim druženje, a volim i da igram stoni tenis. Moja deca su učestvovala nekih prethodnih godina i nose jako lepe uspomene sa Rudnika, pa sam poučena njihovom pričom sada i ja rešila da to posetim”, iskreno je rekla jedna od učesnica, Mila Simeunović.

Učesnica turnira Mila Simeunović, Foto: Moravički Portal

Trofeje su pobrali sledeći takmičari:

Seniori:  1. Ivan Garić  2. Siniša Teodorović  3. Nemanja Petrović

Veterani:  1.  Dejan Vićentijević  2. Miloš Bošković  3. Dragan Čivović

Pioniri:  1. Dušan Mirić  2. Marko Tošić 3. Mihailo Milošević

Dame:  1. Milica Novaković  2. Natalija Petrović  3. Jovana Jocović

Nama ostaje da čestitamo pobednicima i da poželimo organizatorima da I u narednim godinama nastave sa lepom tradicijom i promocijom sporta i pravih vrednosti.

Ognjen Vranić / Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *